Sakis Rouvas

Anastasios "Sakis" Rouvas (Αναστάσιος "Σάκης" Ρουβάς; rođen 5. januara 1972. Corfu, Grčka) је popularni grčki pjevač.

Sakis Rouvas
Sakis Rouvas ERT 2.jpg
Sakis Rouvas
Rođenje (1972-01-05) 5. januar 1972 (49 godina)
Corfu, Grčka

DiskografijaUredi

AlbumiUredi

  • Sakis Rouvas (1991)
  • Min Andistekese (1992)
  • Gia Sena (1993)
  • Aima, Dakrya & Idrotas (1994)
  • Tora Arhizoun Ta Dyskola (1996)
  • Kati Apo Mena (1998)
  • 21os Akataallilos (2000)
  • Ola Kala (2002)
  • To Hrono Stamatao (2003)
  • S'eho Erotefthi (2005)
  • Iparhι Agapi Edo (2006)
  • This Is My Lιve (2007)
  • Irthes (2008)

SingloviUredi

  • "Par'ta" (1991)
  • "Theleis I Den Theleis" (1998)
  • "Disco Girl" (2001)
  • "Ola Kala" (2002)
  • "Feelings" (2003)
  • "Dis lui" (2003)
  • "Pes Tis" (2003)
  • "Hronia Polla" (2003)
  • "Shake It" (2004)
  • "Na M'agapas" (2005)
  • "Zise Ti Zoi" (2007)
  • "This Is Our Night" (2009)

Vanjski linkoviUredi


  Nedovršeni članak Sakis Rouvas koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.