Prljavo kazalište

Grupa Prljavo kazalište

Prljavo kazalište je zagrebačka rock grupa, nastala 1977. godine, jedna od najpopularnijih u Hrvatskoj i u bivšoj Jugoslaviji. Najpoznatiji članovi: Jasenko Houra, Mladen Bodalec, Davorin Bogović.

DiskografijaUredi

Studijski albumiUredi

  1. Televizori,1978
  2. Moj je otac bio u ratu,1979
  3. Prljavo kazalište, Suzy, 1979
  4. Crno-bijeli svijet, Suzy, 1980
  5. Heroj ulice, Suzy, 1981
  6. Korak od sna, Suzy, 1983
  7. Zlatne godine, Jugoton, 1985
  8. Zaustavite Zemlju, Suzy, 1988
  9. Devedeseta, Jugoton, 1990
  10. Lupi petama,...., CBS, 1993
  11. S vremena na vrijeme, Croatia Records, 1996
  12. Dani ponosa i slave, Croatia Records, 1998
  13. Radio Dubrava, Dallas Records, 2003
  14. Moj dom je Hrvatska, Dallas Records, 2005

Live albumiUredi

  1. Sve je lako kad si mlad - live, Suzy, 1989
  2. Zabranjeni koncert, CBS, 1994
  3. Božićni koncert, CBS, 1995
  4. XX godina, CBS, 1997

KompilacijeUredi

  1. Najveći hitovi, Suzy, 1994
  2. Balade, Hi-Fi Centar, 2000
  3. Sve je lako kad si mlad '77-'99, CBS & Suzy, 2001
  4. Hitovi, Hi-Fi Centar, 2000

VideoUredi

  1. Voljenom gradu, Suzy, 1989
  2. Koncert u HNK, CBS, 1993
  3. Božićni koncert, CBS, 1995
  4. Na trgu, Dallas Records, 2003