Ewan McGregor

Ewan McGregor (Juan Makgregor) (Crieff, Perthshire, Škotska, 31. mart 1971), škotski glumac i ambasador UNICEF-a od 2004.

Ewan McGregor
EwanMCGREGOR1(CannesPH).jpg
McGregor na Kanskom filmskom festivalu 2001.
Rođenje (1971-03-31) 31. mart 1971 (49 god.)
Crieff, Škotska

Slavu je postigao u filmovima Rat zvijezda glumeći ulogu Obi-Wan Kenobija.

Izvod iz filmografijeUredi

  • Trainspotting (1996)
  • The Pillow Book (1996)
  • Velvet Goldmine (1998)
  • Star Wars epizode I-III (1999, 2002, 2005)
  • Moulin Rouge! (2001)
  • Big Fish (2003)
  • Young Adam (2003)
  • The Island (2005)
  • Stay (2005)
  • Stormbreaker (2006)

Vanjski linkoviUredi



  Nedovršeni članak Ewan McGregor koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.