Ewan McGregor

Ewan Gordon McGregor (Perth, Škotska, 31. mart 1971), škotski-američki glumac i ambasador UNICEF-a od 2004.

Ewan McGregor
Ewan McGregor Cannes 2012.jpg
McGregor na Kanskom filmskom festivalu 2012.
Rođenje (1971-03-31) 31. mart 1971 (50 godina)
Perth, Škotska
ZanimanjeGlumac
Godine aktivnosti1993–
Supružnik/ciEve Mavrakis (1995–2020)
Djeca4

Slavu je postigao u filmovima Ratovi zvijezda glumeći ulogu Obi-Wan Kenobija.

Izvod iz filmografijeUredi

  • Trainspotting (1996)
  • The Pillow Book (1996)
  • Velvet Goldmine (1998)
  • Zvjezdani ratovi epizode I-III (1999, 2002, 2005)
  • Moulin Rouge! (2001)
  • Big Fish (2003)
  • Young Adam (2003)
  • The Island (2005)
  • Stay (2005)
  • Stormbreaker (2006)

Vanjski linkoviUredi


  Nedovršeni članak Ewan McGregor koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.