Robyn

Robin Miriam Carlsson (12. juni 1979.) poznatija pod imenom Robyn je švedska pjevačica i kantautorica.

Robyn
Nobel Peace Prize Concert 2010 Robyn IMG 6774.jpg
Osnovne informacije
Žanrovi R'n'B, Sintisajzerski pop
Zanimanje kantautorica
Karijera 1995 - danas
Izdavači Interscope, Konichiwa
Veb-sajt Robyn.com

Robyn je postala poznata kasnih devedesetih sa hitom Do You Know (What It Takes) sa albuma Robyn Is Here (1997). Sa pjesmom With Every Heartbeat (2005) postiže veliki međunarodni uspjeh. 2010. godine izdaje trilogiju Body Talk sa hitovima Dancing on My Own, Hang With Me, Indestructible i Call Your Girlfriend.

DiskografijaUredi

  • Robyn Is Here (1995)
  • My Truth (1999)
  • Don't Stop the Music (2002)
  • Robyn (2005)
  • Body Talk Pt. 1 (2010)
  • Body Talk Pt. 2 (2010)
  • Body Talk (2010)

Vanjski linkoviUredi