Otvori glavni meni

Popis stanovništva u Hrvatskoj 1991 (Sinj)

Popis stanovništva u Hrvatskoj je izvršen u martu 1991. godine, kao dio Popisa stanovništva u Jugoslaviji. Po popisu stanovništva na površini od 1.077 km2 1991. godine u općini Sinj živjelo je 60.210[1][2] stanovnika raspoređenih u 75[2] naseljenih mjesta.

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.Uredi

Apsolutna etnička većina:

  Hrvati (71)
  Srbi (3)

Relativna etnička većina:

  Hrvati (1)
Nacionalni sastav stanovništva općine Sinj, po naseljenim mjestima. prema popisu iz 1991.
Naseljeno mjesto Ukupno Hrvati Srbi Jugoslaveni Ostali
Bajagić 844 831 0 7 6
Bisko 509 499 0 0 10
Brnaze 3.097 3.063 6 0 28
Budimir 236 228 0 0 8
Čačvina 155 153 0 0 2
Čaporice 819 791 1 2 25
Čitluk 514 512 0 0 2
Dabar 121 64 55 0 2
Donja Tijarica 342 341 0 0 1
Donji Bitelić 615 519 75 9 12
Ercegovci 164 164 0 0 0
Gala 1.087 1.076 1 0 10
Gardun 156 153 3 0 0
Garjak 141 121 8 0 12
Glavice 4.055 3.965 2 14 74
Gljev 562 551 1 0 10
Gornja Tijarica 497 445 35 2 15
Gornji Bitelić 323 225 71 14 13
Grab 795 781 0 0 14
Hrvace 1.856 1.830 3 0 23
Jabuka 355 343 1 5 6
Jasensko 422 406 1 0 15
Ježević 585 583 0 1 1
Kamensko 541 530 0 0 11
Karakašica 686 683 0 0 3
Koljane 285 19 257 1 8
Korita 4 4 0 0 0
Kosore 431 288 140 1 2
Košute 2.122 2.103 2 0 17
Kraj 426 421 5 0 0
Krivodol 11 11 0 0 0
Krušvar 476 473 1 0 2
Laktac 124 0 100 0 24
Lučane 720 664 56 0 0
Ljut 25 25 0 0 0
Maljkovo 153 145 3 0 5
Maovice 889 780 107 0 2
Nova Sela 503 493 0 0 10
Obrovac Sinjski 991 978 2 0 11
Osoje 280 278 0 0 2
Otišić 1.006 2 996 6 2
Otok 3.431 3.381 1 0 49
Ovrlje 222 220 0 0 2
Podi 49 48 0 0 1
Podosoje 512 368 137 1 6
Potravlje 1.006 1.004 1 0 1
Prisoje 739 728 7 0 4
Radošić 605 601 0 0 4
Rože 247 243 0 0 4
Ruda 1.368 1.345 2 0 21
Rumin 226 211 6 3 6
Satrić 622 614 0 3 5
Sičane 531 496 11 9 15
Sinj 11.378 10.429 251 217 481
Strizirep 220 219 0 0 1
Strmen Dolac 339 335 0 0 4
Suhać 586 521 44 12 9
Sušci 224 107 99 15 3
Trilj 2.118 2.064 19 0 35
Turjaci 1.259 1.246 0 0 13
Udovičić 462 457 1 0 4
Ugljane 823 804 5 0 14
Vedrine 735 718 0 0 17
Velić 408 383 25 0 0
Vinalić 438 401 0 0 37
Vinine 100 88 0 0 12
Vojnić Sinjski 685 664 0 1 20
Voštane 313 309 0 0 4
Vrabač 237 236 0 0 1
Vrandolac 229 229 0 0 0
Vrlika 1.334 958 233 9 134
Vrpolje 325 320 0 0 5
Vučipolje 174 174 0 0 0
Zasiok 76 65 10 0 1
Zelovo 266 262 1 0 3
ukupno 60.210 55.789 2.785 332 1.304

ReferenceUredi

LiteraturaUredi

  • Izdanje Državnog zavoda za statistiku RH: Narodnosni sastav stanovništva RH od 1880-2001. godine