Paul Steven Bostaph (rođen 6. marta 1964 u San Francisku) je američki bubnjar. Svirao je za grupe Slayer i Exodus, a u međuvremenu svira za grupe Forbidden i Testament. Bio je jedan od osnivača grupe Forbidden gdje je i svirao na prva dva albuma Forbidden Evil i Twisted into Form. Poslije gubitka ugovora i potražnjom za novim partnerom,koja je duže vrijeme trajala, Bostaph prelazi u grupu Slayer, gdje mijenja Dave Lombarda

Paul Bostaph
Rođenje (1964-03-06) 6. mart 1964 (59 godina)
San Francisco, SAD

Sa grupom Slayer snima albume Divine Intervention i Undisputed Attitude. Krajem 1960-e napusta Slayer i počinje sa pripremama za solo-projekat. 1997. se ponovo vraca u grupu Slayer (jer je njegov zamjenik John Dette bio izbačen), sa kojom snima sljedeća 2 albuma, Diabolus in Musica i God Hates Us All, da bi konačno 2002 oslobodio stolicu za Lombarda.

U proljeće 2005-e priključuje se grupi Exodus gdje privremeno zauzima mjesto Toma Huntinga, koji iz ličnih razloga uzima pauzu. Povratkom Huntinga Bostaph se ponovo vraća u grupu Forbidden, da bi u jesen 2007 postao novi bubnjar grupe Testament.

Diskografija uredi

sa Forbidden uredi

  • 1988: Forbidden Evil
  • 1990: Twisted into Form

sa Slayer uredi

  • 1994: Divine Intervention
  • 1996: Undisputed Attitude
  • 1998. Diabolus in Musica
  • 2001: God Hates Us All

sa Exodus uredi

  • 2005: Shovel Headed Kill Machine

sa Testament uredi

Vanjski linkovi uredi