Jelena Gavrilović

Jelena Gavrilović (ćirilica: Јелена Гавриловић; rođena 18. januara 1983.) je srbijanska glumica i pjevačica. Tokom školovanja počela je da glumi u lokalnom pozorištu u svom rodnom Lazarevcu. Za vrijeme studija glumila je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Gavrilović je igrala naslovne uloge za mjuzikle Hair (bos. Kosa) u Ateljeu 212 i Grease (bos. Briljantin) u Pozorištu na Terazijama, oba u Beogradu. Glumila je Mariju, jednog od glavnih likova, u igranom filmu Srpski film. Također, bila je takmičarka u emisiji Tvoje lice zvuči poznato. U finalu tog takmičenja plasirala se na 4. mesto kao i Branislav Mojićević, sa imitacijama poznatih javnih ličnosti iz svijeta kulture poput: Jelene Rozge, pjevačice Pink, Vesne Zmijanac, Predraga Živkovića Tozovca i mnogih drugih.

Jelena Gavrilović
Јелена Гавриловић
Rođenje (1983-01-18) 18. januar 1983 (38 godina)
NacionalnostSrpski
ZanimanjeGlumica, pjevačica
Godine aktivnosti2004

FilmografijaUredi

  • 2008. On The Beautiful Blue Danube, sr:На лепом плавом Дунаву (филм) – Nina
  • 2008. Linden Street, sr:Улица липа – Irena
  • 2008. Poslednja audijencija – Olga
  • 2009. Human Zoo – Nataša
  • 2009. Sve poruke su izbrisane
  • 2010. A Serbian Film – Marija
  • 2010. The Scent of Rain in the Balkans – Eli
  • 2011. Cat Run, Američki film
  • 2011. Zlatna lavica – priča o Radivoju Koraċu
  • 2011. Žene sa Dedinja (TV serije) sr:Жене са Дедиња
  • 2013. Zaleđeno Kraljevstvo (Srpski dub za Disneyev film: Frozen) kao Elsa
  • 2017. Istine i laži (prva sezona) – Tatjana
  • 2017 Nemanjići - rađanje kraljevine - as Eudokia Angelina
  • 2018. Istine i laži (druga sezona) – Tatjana
  • 2019. The Outpost – Sana Vasić
  • 2019. Zaleđeno Kraljevstvo 2 (Srpski dub za Disneyev film: Frozen II) - Elsa