Helena Paparizou

grčki pjevač

Helena Paparizou (grč. Έλενα Παπαρίζου; 31. januara 1982., Borås, Švedska) grčka je pjevačica, rođena i odrasla u Göteborgu u Švedskoj.

Helena Paparizou
Paparizou Fisika Mazi 2.jpg
Osnovne informacije
Ime po rođenjuEleni Paparizou
Rođenje (1982-01-31) 31. januar 1982 (39 godina)
Borås, Västergötland, Švedska
PorijekloKarditsa, Grčka
Žanrovipop
Zanimanjepjevačica
Karijera1999–sada
IzdavačiMinos EMI, Capitol Music Group Sweden
Povezani umjetniciAntique
Veb-sajthelenapaparizouclub.gr

Vjerovatno je najpoznatija po tome šta je pobijedila na takmičenju Eurosonga 2005. godine, kada je predstavljala Grčku sa pjesmom My Number One.

DiskografijaUredi

AlbumiUredi

  • 2004 - Protereotita
  • 2005 - Protereotita: European Edition
  • 2005 - My Number One
  • 2006 - The Game Of Love

SingloviUredi

  • 2003 - Anapantites Klisis
  • 2004 - Treli Kardia
  • 2004 - Katse Kala
  • 2004 - Antithesis
  • 2005 - My Number One
  • 2005 - To Fos stin Psyhi
  • 2005 - The Light In Our Soul
  • 2005 - A Brighter Day
  • 2005 - Mambo!
  • 2006 - Gigolo
  • 2006 - Heroes

Također pogledajteUredi

Vanjski linkoviUredi


  Nedovršeni članak Helena Paparizou koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.