Otvori glavni meni
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Helena Paparizou (grč. Έλενα Παπαρίζου; 31. januara 1982., Borås, Švedska) grčka je pjevačica, rođena i odrasla u Göteborgu u Švedskoj.

Helena Paparizou
Paparizou Fisika Mazi 2.jpg
Osnovne informacije
Ime po rođenju Eleni Paparizou
Rođenje (1982-01-31) 31. januar 1982. (starost: 37)
Borås, Västergötland, Švedska
Porijeklo Karditsa, Grčka
Žanrovi pop
Zanimanje pjevačica
Karijera 1999–sada
Izdavači Minos EMI, Capitol Music Group Sweden
Povezani umjetnici Antique
Veb-sajt helenapaparizouclub.gr

Vjerovatno je najpoznatija po tome šta je pobijedila na takmičenju Eurosonga 2005. godine, kada je predstavljala Grčku sa pjesmom My Number One.

Sadržaj

DiskografijaUredi

AlbumiUredi

  • 2004 - Protereotita
  • 2005 - Protereotita: European Edition
  • 2005 - My Number One
  • 2006 - The Game Of Love

SingloviUredi

  • 2003 - Anapantites Klisis
  • 2004 - Treli Kardia
  • 2004 - Katse Kala
  • 2004 - Antithesis
  • 2005 - My Number One
  • 2005 - To Fos stin Psyhi
  • 2005 - The Light In Our Soul
  • 2005 - A Brighter Day
  • 2005 - Mambo!
  • 2006 - Gigolo
  • 2006 - Heroes

Također pogledajteUredi

Vanjski linkoviUredi


  Nedovršeni članak Helena Paparizou koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.