David Guetta

David Guetta (rođen 7. novembra 1967 u Parizu) je francuski DJ.

David Guetta
David Guetta at 2011 MMVA.jpg
Osnovne informacije
Žanrovi House, pop
Zanimanje DJ, producent, tekstopisac
Karijera 1994-sada
Izdavači EMI Music France, Parlophone Virgin, Positiva, Astralwerks, Capitol, Gum Productions, Fuck Me I'm Famous Records, Jack Back Records
Veb-sajt Oficijelna stranica
Albumi
Nothing but the Beat One Love Pop Life
(2011) (2009) (2007)

Sa 13 godina je počeo miksati svoje prve vinile. Sa 17, radio je kao DJ u klubu Broad, Pariz, i počinjao sa građenjem svoje karijere. Od 1988-1990, miksao je house muziku na radiju Nova. U 2005, njegov singl "This World Is Mine" je zauzeo vrhove evropskih plesnih ljestvica. Pojavio se je u reklami za L'Oréal kremu za kosu.

Često je popraćen pjevačem Chris Willisom.

13. augusta 2005, učestvovao je na Creamfields španskom festivalu, sa izvođačima poput The Chemical Brothers i Carl Coxa.

David Guetta je svirao na Sensation White, prošle dvije godine, i svirati će tamo i ovu godinu.

Pjesma "Just A Little More Love" se pojavila u filmu The Football factory, u kojem je pjevana Gospel verzija na Victoria's Secret Fashion Showu u 2006.

Na Novu 2007. godinu pojavio se na Big Beach Boutique 3, koncertu održanom na plaži u Brightonu, UK, uz Fatboy Slima koji je predvodio događaj.

DiskografijaUredi

LPoviUredi

  • Just A Little More Love (2002)
  • F*** Me I'm Famous (2003)
  • Guetta Blaster (2004)
  • F*** Me I'm Famous Vol. 2 (2005)
  • F*** Me I'm Famous Vol. 3 (2006)
  • Pop Life (2007)
  • F*** Me I'm Famous Vol. 4 (2008)
  • One Love (2009)
  • Nothing but the Beat (2011)
  • Listen (2014)

SingloviUredi

  • Up And Away (1994)
  • Just A Little More Love (2001) (sa Chris Willisom)
  • Love Don't Let Me Go (2002) (sa Chris Willisom)
  • People Come, People Go (2002)
  • Give Me Something (2003)
  • Money (2004)
  • Stay (2004)
  • The World Is Mine (2005) #1 US Dance
  • In Love With Myself (2005)
  • Time (2006)
  • Get Up (2006)
  • Love Don't Let Me Go / Walking Away (2006) (vs. The Egg)
  • Love Is Gone (2007) (sa Chris Willisom & Joachim Garraudom)
  • Baby When The Light (sa Cozi & Steve Angellom) (2007)
  • When Love Takes Over sa (Kelly Rowland) (2009)

Vanjski linkoviUredi