Charlotte Rampling

Tessa Charlotte Rampling (Šarlot Rempling) (Sturmer, Essex, Ujedinjeno Kraljevstvo 5. februar 1946) britanska je filmska i televizijska glumica.[1].

Charlotte Rampling
Charlotte Rampling Cannes 2011.jpg
Rampling na Kanskom filmskom festivalu 2011.
Rođenje (1946-02-05) 5. februar 1946 (74 god.)
Sturmer, Ujedinjeno Kraljevstvo

Izvod iz filmografijeUredi

  • Georgy Girl (1966)
  • Die Verdtammen (1969)
  • Noćni portir (Il portiere di notte)) (1974)
  • Farewell, My Lovely (1975)
  • Stardust Memories (1980)
  • The Verdict (1982)
  • Sous le sable (2000)
  • Swimming Pool (2003)
  • The Duchess (2008)
  • Melancholia (2011)
  • Broadchurch, britanska televizijska serija (2013.)

ReferenceUredi

  1. ^ "Charlotte Rampling Biography (1946-)". 1946-02-05. Pristupljeno 2016-02-08.[mrtav link]

Vanjski linkoviUredi