Ronnie Radke

Ronald Joseph Radke (Las Vegas, SAD, 15. decembra 1983), poznatiji kao Ronnie Radke je američki muzičar, reper, producent i pjevač grupe Falling in Reverse.[1][2][3]Radke je pronašao uspjeh kao pjevač i suosnivač post-hardcore benda Escape the Fate, u ranim dvadesetim godinama, ali karijera mu je zastala kada je odslužio 2 1⁄2- godine zatvorske kazne zbog kršenja uvjetne kazne. Nakon što je pušten, Radke je osnovao i postao pjevač novog benda, Falling in Reverse.

Ronnie Radke, Rock im Park 2014.

DiskografijaUredi

Escape the Fate
  • Escape The Fate EP (2005)
  • There's No Sympathy for the Dead (2006)
  • Dying Is Your Latest Fashion (2006)
  • Situations (2007)
Falling in Reverse
  • Listen Up! (Demo) (2009)
  • The Drug in Me Is You (2011)
  • Fashionably Late (2013)
  • Just Like You (2015)
  • Coming Home (2017)

Solo karijera

  • Watch Me (2013)

Vanjski linkoviUredi

  1. ^ http://www.revolvermag.com/news/revolvers-mega-100th-issue%E2%80%94featuring-the-100-greatest-living-rock-stars%E2%80%94on-newsstands-now.html
  2. ^ "Arhivirana kopija". Arhivirano s originala, 16. 2. 2013. Pristupljeno 3. 5. 2013.
  3. ^ http://www.altpress.com/features/entry/exclusive_ex-escape_the_fate_vocalist_ronnie_radke_breaks_his_silence_after