Razlika između verzija stranice "Geohemija"

[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
No edit summary
m pokušao prevesti vanjske linkove; jedan mi se nije htio otvoriti pa sam uklonio pošto mislim da sajt više ne radi
Red 10:
# Primjena u studijama zaštite životne sredine i [[ekologija|ekoloških]] odnosa uopće, hidrološkim i i mineraloškim proučavanjima.
 
Smatra se da je da je otac moderne geohemije [[Victor Moritz Goldschmidt]], koji je osnovne ideje iz ove oblasti razvio u seriji publikacija od [[1922]]. pod nazivom „Geochemische"Geochemische Verteilungsgesetze der Elemente“Elemente".<ref>Mason B. (1992): Victor Moritz Goldschmidt: Father of modern Geochemistry (Geochemical Society). ISBN 0-941809-03-X.</ref>
 
==Reference==
Red 17:
==Vanjski linkovi==
{{Commonscat|Geochemistry}}
*[http://www.sciencedirect.com/science/referenceworks/9780080437514 TreatiseRasprava ono Geochemistrygeohemiji]. 9 Volumessvezaka. Elsevier.
*[http://www.springer.com/east/home/generic/search/results?SGWID=5-40109-22-33650945-0 EncyclopediaEnciklopedija of Geochemistry,geohemije]. ISBN 1-4020-4496-8. Berlin: Springer.
*[http://www.imwa.info/white-geochemistry.html Geohemija], W.M. White na stranici ''imwa.info''. (dostupna na [http://www.amazon.co.uk/gp/product/0470656689/ Amazonu])
*http://www.Geokem.com, The Geochemistry of Igneous Rocks
*[http://www.earthdatamodels.org/designs/geochemistry_BGS.html Logički model podataka i fizičke implementacije iz baze podataka geohemije] na stranici ''earthdatamodels.org''.
*http://www.imwa.info/geochemistry, W.M. White: Geochemistry, Free Download
*http://www.earthdatamodels.org/designs/geochemistry_BGS.html Free Download, EarthDataModels library contains a logical data model and physical implementation of a Geochemistry database
 
{{Granehemije}}